fbpx

2022 SEO Teknikleri (Kontrol Listesi Dahil)

2020 SEO Teknikleri için, arama motorunun organik sonuçlarında daha üst sıralarda yer almak ve başarılı SEO kampanyaları yürütmek için kullanabileceğiniz en önemli yenilikleri sizler için derledim.

Bir web sitesi tüm SEO işlemlerinin odak noktasıdır ve hem arama motorları hem de kullanıcılar için uygun şekilde optimize edilmemişse, arama motorlarından trafik alma şansınızı en aza indirirsiniz.

Bu yazıda sayfa SEO hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz. Her yeni gönderi yayınladığınızda ve arama motorundaki sıralamalarınızı iyileştirirken bu ipuçlarını izleyin.

  • Sayfa İçi SEO Nedir?
  • Sayfa İçi SEO Teknikleri
  • Sayfa İçi SEO Kontrol Listesi
  • On-Page SEO, Off-Page SEO’dan Daha Önemli mi?

Sayfa İçi SEO Nedir?

Sayfa İçi SEO (bazen site SEO olarak da adlandırılır), bir web sayfasının yapısını ve içeriğini optimize etme işlemidir. Sayfa SEO’sunun nihai amacı, ‘arama motorları’ dilini konuşmak ve arama motoru tarayıcılarının sayfalarınızın anlamını ve içeriğini anlamalarına yardımcı olmaktır .

Sayfadaki SEO neden önemlidir?

On-page SEO önemlidir çünkü arama motorlarına içeriğinizin ne hakkında olduğunu anlamalarına yardımcı olacak çeşitli sinyaller sağlar.

Dizin oluşturma ve sıralama işlemleri sırasında, arama motorları web sayfalarını anahtar kelimelerle ilişkilendirmeye ve kullanıcıların arama kutusuna yazdıkları arama terimlerini kullanmaya çalışır .

Sayfalarınızın hangi anahtar kelimelere göre sıralanmasını istediğiniz konusunda onlara rehberlik edebileceğiniz sayfa SEO öğeleri sayesinde.

Ayrıca, web sayfasında yapılan herhangi bir optimizasyon değişikliği daha iyi bir kullanıcı deneyimine katkıda bulunduğundan ‘sayfada’ denir.

Yerinde SEO SEO bir alt kümesidir. Aşağıdaki şemaya bir göz atın ve On-Page SEO’nun teknik SEO ve Off-Page SEO ile nasıl kesiştiğine dikkat edin.

Her üç süreç de mümkün olan en iyi sonucu elde etmek için birlikte çalışmak zorundadır, ancak site SEO’sunun asıl işi belirli bir sayfanın içeriğini ve yapısını optimize etmektir.

SEO Nedir?

Arama Motoru Optimizasyonu , en iyi arama motorlarında web sitenizin sıralama pozisyonlarını iyileştirmek için yapmanız gereken her şeyi içeren genel bir terimdir.

Sayfa İçi SEO ve SEO

Bu, web sitenizi tarama ve dizin oluşturma aşaması için optimize etmeyi içerir (bu teknik SEO ). Sayfalarınıza ve içeriğinize (sayfa SEO’su olan) uygulayabileceğiniz optimizasyon ayarları ve web sitesinin sınırları dışında kullanabileceğiniz teknikler (sayfa dışı SEO’lar).

Site Dışı SEO Nedir?

Sayfa dışı SEO , bağlantı kurma ve web sitenizin kalitesi ve kullanışlılığı konusunda onları ikna etmek için arama motorlarına verebileceğiniz diğer sinyallerle ilgilidir.

Web sitenizin sınırları dışındaki tanıtım yöntemleriyle ilgili olmalıdır .

Yüksek Sıralamalar için 11 On-Page SEO Teknikleri

Şimdi SEO ile ilgili teori ve sayfa SEO’nun önemi haklı çıkınca pratik bölüme geçelim.

Bazı insanlar daha fazla sayfa SEO tekniği olduğunu ve sadece 11 değil, bugün web sitenize uygulayabilecekleri ve SEO’larınızı hızlı bir şekilde artırabilecekleri en önemli şey olduğunu iddia edebilirler .

Sayfa İçi SEO Teknikleri

Tüm sayfa SEO tekniklerinin bir özeti:

  1. Yüksek kaliteli içerik yayınlayın
  2. Sayfa başlıklarını ve meta açıklamalarını optimize edin
  3. Sayfa içeriğini optimize et
  4. Başlıklar ve içerik biçimlendirme
  5. SEO Resimleri ve diğer multimedya elemanları
  6. URL optimizasyonu
  7. Dahili bağlantılar
  8. Dış bağlantılar
  9. Sayfa yükleme hızı
  10. Mobil-dostu
  11. Yorumlar ve sayfa SEO

1. Yüksek Kaliteli İçerik Yayınlayın

SEO ile çalışırken, daima aşağıdakileri göz önünde bulundurmanız gerekir:

Parlak içeriğe sahip bir web sitesi SEO ile veya SEO olmadan harika yapabilir. Kötü içerikli bir web sitesi SEO ile veya SEO olmadan hayatta kalamaz. İyi içeriğe sahip bir web sitesi SEO ile daha da iyi olabilir!

Peki, iyi içerik olarak kabul edilen nedir?

Orijinal içerik (makaleler, metinler, resimler, videolar, sunumlar, Infographics, yorumlar, vb.) – Mevcut makalelerin kopyaları veya tekrarları yok.

Web  sitenize özel içerik – Kendi içeriğiniz olsa bile, zaten başka bir web sitesinde yayınladıysanız, siteniz için uygun değildir ( kanonik etiketi doğru bir şekilde belirtmezseniz ).

Metin öğeleri içeren içerik – Metin olmayan içeriğinize eşlik edecek bir metin yazın. Örneğin, web sitenize video gönderiyorsanız, metin açıklaması da eklemeye çalışın. Görüntü eklerseniz, görüntünün neyle ilgili olduğunu kelimelerle anlatmaya çalışın.

Yararlı içerik – Yayınlama amacıyla içerik yayınlamayın. Yayınla düğmesine basmadan önce canlı yayının web sitenize ve okuyucularınıza değer kattığından emin olun.

İyi araştırılan içerik – Kullanıcılar hızlı bir şekilde hazırlanan gönderileri okumak istemez ve arama motorlarını da kullanmaz.

Uzun makalelerin , kısa makalelerden daha iyi sıralandığı kanıtlanmıştır.

Basılmamış içerik – Belirli bir konu hakkında yazıyorsanız veya bir soruyu yanıtlıyorsanız, yazdıklarınızın haklı olduğundan ve bir hikayenin her iki sitesini da kapsadığından emin olun.

2. Sayfa Başlıklarını ve Meta Açıklamalarını Optimize Edin

Bu, SEO 101’dir ancak sayfa SEO için çok önemlidir. Arama motorları sayfalarınızı ‘okuduğunda’, diğer şeylerin yanı sıra, sayfa başlığını ve sayfanın açıklamasını kontrol ederler.

Bunu yaparlar çünkü sayfanın ne hakkında olduğunu anlamak zorundadırlar ve daha sonra diğer faktörlere (sayfa dışı SEO, etki alanı otoritesi , rekabet vb.) Dayanarak sayfanızı (çeşitli anahtar kelimeler için) kendi konumlarında konumlandırırlar. indeks.

İpucu: Bu işleme aşina değilseniz, birkaç dakikanızı ayırın ve arama motorlarının nasıl çalıştığını öğrenin .

Sayfa başlıkları

Tarayıcı Sekmesi Penceresinde Gösterilen Sayfa Başlığı

Her sayfa, hem arama motorlarına hem de kullanıcıların sayfanın ne hakkında olduğunu anlamalarına yardımcı olacak benzersiz bir başlığa sahip olmalıdır .

“ Yeni Başlayanlar İçin SEO İpuçları ” başlıklı bir sayfa “index.html” başlıklı bir sayfadan daha iyidir.

Sayfa başlığı ve hala sayfadaki en önemli SEO faktörlerinden biridir.

Sayfa başlığı optimizasyonu İpuçları

Sayfa başlıklarınızın başına anahtar kelimeler ekleyin – Mümkün olduğunda, hedef anahtar kelimelerinizi sayfa başlığınızın başına ekleyin. Bu, arama motorlarının sayfanın hangi anahtar kelimeleri hedeflediğini en başından anlamasına yardımcı olur.

Bu, çizgiyi geçmeniz ve anahtar kelime doldurma işlemine başlamanız gerektiği anlamına gelmez. Başında bir anahtar kelimeye sahip olamazsanız, o zaman dünyanın sonu olmaz. Hedef anahtar kelimenizin başlığın parçası olduğundan emin olun.

Kısa ve açıklayıcı başlıklar yazın – Bir sayfa başlığının çok uzun olması gerekmez. Genel öneri, onu 60 karakterin altında tutmaktır çünkü bu, Google tarafından arama sonuçlarında görüntülenen ortalama karakter miktarıdır.

Sayıları ve güçlü kelimeleri ekleme – Başlıkta sayıların yanı sıra “Nihai, işlem yapılabilir, şaşırtıcı, kontrol listesi vb.” Gibi güçlü kelimelerin bulunması, başlıkları daha ilginç hale getirir ve bu, TO’larını artırır (Tıklama Oranı).

Gerek başlığında etki alanı eklemeyi bu Google tarafından otomatik olarak eklenir çünkü başlığında Alan adını eklemek gerek yoktur -. Sayfanın doğru bir açıklamasını sağlamak için 60 karakterden yararlanabilirsiniz.

Bu kuralın bir istisnası, kişilerin kolayca tanıyabilecekleri güçlü bir markaya sahip olduğunuzda, bu durumda alan adınızı başlıkta düşünebilirsiniz.

Daha fazla optimizasyon ipucu için Sayfa optimizasyon ve SEO en iyi uygulamalarını okuyun .

Meta açıklamaları

Optimize edilmiş Meta Açıklama Örneği

Sayfa açıklaması, arayanın arama motoru sonuç sayfasında (SERPS) göreceği şeydir. Her sayfa için tanımlayıcı, 200 karaktere kadar ve benzersiz olmalıdır.

Sayfanızı reklam verme ve kullanıcıları diğer bağlantılardan birini seçmek yerine bağlantınızı tıklamaya ve web sitenizi ziyaret etmeye ikna etme fırsatınızdır.

Google’ın sağlanan meta açıklamayı her zaman göstermediği, ancak arama yapan kişi için daha yararlı olduğunu düşünüyorsanız, çoğu zaman otomatik bir açıklama kullandıkları belirtilmelidir.

Meta açıklaması Optimizasyon İpuçları

Otomatik olarak oluşturulan açıklamalardan kaçının – Google açıklamanızı kullanmasa da, bazen mantıklı olmayan otomatik olarak oluşturulan açıklamaları kullanmaktan kaçınmak her zaman en iyi yöntemdir.

Hedef anahtar kelimelerinizi açıklamaya ekleyin – Google, hem başlık hem de açıklamadaki arama terimlerini vurgulamaktadır, bu nedenle hedef anahtar kelimelerinizi eklemek, açıklamaları daha alakalı ve arama yapanlara daha cazip hale getirir.

SEO için meta açıklamalarınızı nasıl optimize edeceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için, meta açıklama uzunluğu hakkındaki çalışmamızı okuyun .

3. Sayfa İçeriğini Optimize Edin

İçerik SEO , sayfa SEO’nun bir parçasıdır ve hedef anahtar kelimeleriniz için gerçek içeriği optimize etmekle ilgilidir.

Bir içerik parçası yayınlamadan önce (metin, resim, ses veya video olsun), ilk adım anahtar kelime araştırmanızı yapmaktır .

Bu, kullanıcıların arama kutusuna hangi arama terimlerini yazdıklarını bulmak ve amaçlarını yerine getirebilecek içerik oluşturmak için gereklidir.

Hedef anahtar kelimelerinize karar verdikten sonra, alakalı anahtar kelimelerden oluşan bir liste ( LSI anahtar kelimeler de denir ) oluşturmalı, anahtar kelimeleri uzunlamasına eklemeli ve bunları başlıklarınızda, açıklamalarınızda, başlıklarınızda ve sayfa içeriğinizde kullanmalısınız.

Niye ya? Rank Brain’nin tanıtılmasıyla birlikte , Google arama algoritmaları daha akıllı hale geldi ve içeriğin anahtar kelime alaka düzeyinin yanı sıra, konu alaka düzeyi de arıyorlar .

Bu, içeriğinizi geniş konularla daha alakalı hale getirmek için içeriğinizi LSI anahtar kelimelerle zenginleştirmeniz gerektiği anlamına gelir.

Hangi anahtar kelimelerin Google tarafından hedef anahtar kelimelerinizle alakalı olduğunu düşündüğünüzü öğrenmenin çeşitli yolları vardır.

En kolay ve en hızlı yol, Google tarafından sağlanan üç özellikten yararlanmaktır: Google önerisi, İnsanlar ayrıca ister ve İlgili Aramalar.

Google önerisi

Google aramada bir sorgu yazmaya başladığınızda , aramanızda kullanabileceğiniz olası ifadelerin bir listesi sunulur . Bunlar, içeriğinizde bahsetmeniz gereken harika anahtar kelime adayları .

Google anahtar kelimeler aracı önerir

İnsanlara ayrıca sorun

Aramayı tıkladığınızda, Google size sonuçları ve bunların arasında “Kişiler de sorar” adlı bir bölüm gösterir. Bunlar alt başlıklarınızda kullanmak için iyi adaylar.

Google’ın People İnsanlar da Soruyor ’örneği

ilgili aramalar

Arama sonuçlarının altında, Google size alakalı aramaların bir listesini gösterir  .

Google İlgili Anahtar Kelimeler

Tek yapmanız gereken, içeriğinizdeki yukarıdaki kelimelerin bazılarından söz etmenizdir (anahtar kelime doldurma yapmadan).

4. Başlıklar ve İçerik Biçimlendirme

Bir sayfanın uygun şekilde biçimlendirilmesi gerekiyor. Bir başlığa (h1) ve alt başlıklara (h2, h3) sahip olması gereken bir rapor olarak düşünün.

H1 Etiketi

Her sayfa yalnızca bir H1 etiketine sahip olmalıdır. WordPress kullanıyorsanız, varsayılan olarak bir sayfanın başlığı H1 etiketlerine sarılır.

Aynı <title> ve <h1> etiketine sahip olmayı seçebilir veya başlık için alternatif bir başlık belirtebilirsiniz.

Arama motorlarının sonuçlarında h1 etiketini değil başlık etiketinde buldukları sonuçları görüntülediğini unutmayın. Aşağıdaki örnekte olduğu gibi ikisini farklılaştırmak istediğiniz durumlar vardır:

Farklı sayfa başlığına ve başlığına sahip bir Sayfa örneği

Diğer başlıklar söz konusu olduğunda (h2, h3), aklınızda bulundurmanız gereken şeyler şunlardır:

  • Bir başlık için tek bir kelime kullanmaktan kaçının ancak başlıklarınızı bir makaleyi okumak isteyen kullanıcılar için ilginç ve yararlı hale getirin.
  • Başlıkları hiyerarşik olarak kullanın, yani ilk başlık etiketi <h1> ve sonra <h2> ve sonra <h3>, <h4> vb.
  • Alt başlıklar, içeriğinizde alakalı anahtar kelimeleri kullanmak için harika bir yerdir.

İleri Okuma: H1 Etiketi Nedir?

İçerik Biçimlendirme

Sadece bir sayfaya metin atmayın, okunaklı olduğundan emin olun.

  • Kullanım kalın, altı çizili veya italik bir sayfanın önemli kısımlarını vurgulamak için.
  • İyi boyutta bir yazı tipi kullanın (en az 14 piksel).
  • Metni küçük paragraflara bölün (en fazla 3-4 satır).
  • Metnin okunmasını kolaylaştırmak için paragraflar arasında yeterince boşluk kullanın.
  • Öne çıkan bölümler oluşturmak ve metni daha küçük, daha yönetilebilir bölümlere ayırmak için CSS’yi kullanın.

5. Görüntüler ve Diğer Multimedya Elemanları

Görüntüler sunum amaçlı önemlidir. Bir sayfayı daha ilginç ve anlaşılması daha kolay hale getirir.

Görüntülerle ilgili en büyük sorun, arama motorlarının onları anlamadığı ve bir sayfanın yükleme hızına ekledikleridir.

SEO görüntüleri optimize etmek için en iyi yöntemler

  • Orijinal görüntüleri kullanın. Web’den mevcut bir görüntü kullanmanız gerekirse, kaynağa başvurmanız gerekir.
  • Görüntülerin boyutunu optimize et – görüntünün boyutu ne kadar küçükse (bayt cinsinden) o kadar iyidir.
  • Resmi tanımlamak için bir ALT etiketi kullanın – Bu, arama motorlarının resmin ne hakkında olduğunu anlamasına yardımcı olur.
  • Tanımlayıcı dosya adlarını kullanın – Yalnızca resminizi ‘image1.jpg’ olarak adlandırmayın, aynı zamanda tanımlayıcı dosya adlarını da kullanmaya çalışın, örneğin ‘man-doing-push-ups.jpg’.
  • Bir İçerik Teslim Ağı Kullanın – Tek bir sayfada çok sayıda resim varsa, sayfanızın daha hızlı yüklenmesini sağlayacak bir CDN servisi kullanabilirsiniz. Basit bir ifadeyle, resimleriniz bir dizi sunucu tarafından barındırılacak ve sunulacak ve bu da yükleme işlemini hızlandıracak.

6. URL Optimizasyonu

URL’lerinizi optimize etmek, maksimum SEO için önemlidir. İki kısmı var. İlk bölüm URL optimizasyonu, ikincisi ise URL yapısıdır.

NOT

Komple SEO Kursumuz da dahil olmak üzere bazı SEO Kursları, “Teknik SEO” nun bir parçası olarak URL optimizasyonuna sahiptir, ancak aynı zamanda On-Page SEO ile güçlü bir şekilde ilişkilidir, bu yüzden burada bahsedilmektedir.

SEO Genel Bakış şemasına (yukarıdaki) bakarsanız, URL optimizasyonu teknik ve sayfa SEO arasındaki ortak alandadır.

URL Optimizasyonu

SERPS’de SEO Dostu URL örneği

Kalıcı bir bağlantı (bir sümüklü böcek olarak da bilinir ), her sayfanın benzersiz URL’sidir.

İyi URL’ler 255 karakterden az olmalı ve farklı bölümleri ayırmak için kısa çizgi kullanmalıdır.

Tıpkı sayfa başlığı gibi, bir SEO dostu URL kısa, açıklayıcı ve hedef anahtar kelimenizi içerir.

 

 

Bunlar kötü URL’lerin örnekleridir:

  • https://www.reliablesoft.net/p?165 veya
  • https://www.reliablesoft.net/seotipsforbeginners/ veya
  • https://www.reliablesoft.net/123131/publish/data2/seo_Tips.html

İleri Okuma: SEO Dostu URL’ler nasıl oluşturulur?

URL Yapısı

URL yapısı bir web sitesinin gerçek yapısını taklit etmelidir.

URL yapınızı optimize etmek için en iyi yöntemler

Kategorilerden yararlanın – Kullanıcıların ve arama motorlarının istediklerini daha hızlı bulmalarına yardımcı olmak için sayfalarınızı kategoriler halinde gruplandırın.

Bir çok kategorize edilmemiş eşyaya sahip bir depoya sahip olmak gibi, tüm öğeleri ayrı bir kategoriye atanmış olan bir depoya benzemek.

Siz de alt kategoriler olabilir ama benim tavsiyem iki seviyeye çıkmamak. Örneğin, iyi bir kategori yapısı:

Ana Sayfa> Sosyal Medya> Facebook> Makale

ve yok

Ana Sayfa> Sosyal Medya> Facebook> Nasıl Yapılır> Makale

Bir Breadcrumb menüsü ekleme – Bir Kırıntının onlar nerede olduklarını her zaman bilmeleri ve ne kadar ana sayfadan beri kullanıcıların yapılandırılmış bir şekilde web sitenizin gezinmenizi sağlar çünkü yararlıdır.

İleri Okuma: Site yapınızı nasıl optimize edersiniz

7. İç Bağlantılar

Web sitenizdeki sayfalara bağlantı vermek SEO için çok önemlidir, çünkü:

Kendi webini kurmak gibi

Bir arama motoru örümceğinin bir sayfa keşfettikten sonra gerçekleştireceği ilk adım, o sayfada buldukları bağlantıları izlemektir (hem iç hem de dış bağlantılar).

Böylece, sayfanıza geldiklerinde, metin içinde başka bağlantılarınız yoksa sayfanızı okur ve gider.

Web sitenizdeki diğer sayfalara işaret eden bağlantılarınız varsa, bunları da dikkate alacaktır.

Arama motorlarının diğer sayfalarınızdan haberdar edilmesinin bir yolu

Yukarıda açıklandığı gibi, arama motorları bağlantı içeren bir sayfa bulduğunda, o sayfaları da okuyacaklar ve okuyacaklardır, böylece bu tekniği arama motorlarına web sitenizin henüz keşfetmedikleri sayfalar hakkında anlatmak için kullanabilirsiniz.

Arama motorlarına en önemli sayfalarınızın hangileri olduğunu söylemenin bir yolu

Her web sitesinin diğerlerinden daha önemli olan bazı sayfaları vardır. Dahili bağlantı, en önemli sayfaları daha fazla dahili bağlantı göndererek belirleme yollarından biridir.

Sitenizde harcayan kullanıcıları artırmanın bir yolu

Yayınınızı okuyan bir kullanıcının belirli bir konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için bir bağlantıyı tıklatması ve böylece hem web sitenizde harcadığınız zamanı, ziyaret başına sayfa sayısını artırma hem de hemen çıkma oranını düşürmesi daha olasıdır .

Dahili bağlantı için en iyi yöntemler :

  • Anahtar kelimeleri yalnızca dahili bağlantılarınız için kullanmayın
  • Okuyucularınız için yararlı olduklarında dahili bağlantılar ekleyin
  • Sayfa başına en fazla 15 iç bağlantı (bu benim görüşüm ve herhangi bir araştırmaya veya çalışmaya dayalı değil)
  • Mümkün olduğunda, bağlantıları web sayfanızın ana gövdesine ekleyin (altbilgide veya kenar çubuğunda değil)

8. Dış Bağlantılar

Panda ve Penguin’in yayınlanmasından sonra, birçok webmaster diğer web sitelerine bağlanmaktan korkuyor. Bunun bir Google cezasını tetikleyeceğine inanıyorlar, ancak bu yanlış.

Diğer yüksek kaliteli ilgili web sitelerine bağlanarak, içeriğinizin güvenilirliğini artırırsınız ve bu SEO için iyidir.

Ayrıca, Google, içeriğinizde ele aldığınız konular hakkında daha fazla bilgi edinmek için dış bağlantıları kullanabilir.

9. Sayfa Yükleme Hızı

Son fakat en az değil, gittikçe önem kazanan 2 SEO tekniği: hız ve mobil kullanım kolaylığı.

Sayfa Yükleme Hızı

Google, web’i daha hızlı hale getirmek için büyük miktarda para yatırıyor. Her Google’da G / Ç’ler, hızın önemi ve dizinlerine en hızlı web sitelerini dahil etme isteklerinden bahsedecek.

Web sitesi sahiplerini hesaba katmaya zorlamak için, resmi olarak bilinen sıralama faktörlerinden biri olarak resmen hız kazandırdılar .

Bu yüzden, SEO ve sıralama söz konusu olduğunda web sitesi hızının önemli olduğunu biliyoruz.

Bir web yöneticisi olarak, işiniz, Google’ın önerilerini dikkate alarak web sitenizin olabildiğince hızlı yüklenmesini sağlamaktır . Hızlı yüklenen web sitelerine sahip olmak yalnızca SEO için değil, müşteri tutma ve dönüşüm için de iyidir.

Hemen Çıkma Oranı ve Sayfa Hızı

10. Mobil Dostu

Google’daki aramaların neredeyse% 60’ı mobil cihazlardan geliyor. Bu, web siteniz mobil dostu değilse, potansiyel trafiğin yarısını zaten kaybediyorsunuz demektir.

Ne yapmalısın?

İlk adım olarak, web sitenizin mobil uyumlu olduğundan emin olun. Web sitenizi Google mobil dostu araçla kontrol edin ve olası sorunları düzeltin.

Ardından bir adım daha ileri gidin ve web sitenizi gerçek bir kullanıcının yaptığı gibi mobil cihazda test edin ve CTA düğmeleriniz de dahil olmak üzere her şeyin doğru görüntülendiğinden emin olun.

Genel olarak duyarlı bir tasarıma sahip web sitelerinde mobil kullanım konusunda endişelenecek bir şey yoktur.

11. Yorumlar ve On-Page SEO

Birçok insan, sosyal medyanın yükselişiyle blog yorumlarının artık önemli olmadığına, yanlış olduklarına inanıyor.

Blog yorumları hala önemlidir. Google’ın Gary Illyes’inde belirtildiği gibi, bu, içeriğinizin hoşlandığının ve sayfayla etkileşime geçtiğinin bir göstergesi; bu da SEO’nuzu gerçekten artırabilir.

Yorumlar ve SEO

Yeni bir yorum göndermeden önce kullanıcılar muhtemelen mevcut yorumları okuyacaklardır ve bu sayfa ve web sitenizde geçirdikleri süreyi artırmanın ek bir yoludur.

Yorumlardan en iyi şekilde yararlanmak için aşağıdaki basit kuralları izleyin:

  • Yayınlamadan önce daima yorumları denetleyin
  • Çok genel yorumlar yayınlamaktan kaçının
  • Yalnızca sayfa içeriğiyle alakalı yorumları onaylayın ve değer ekleyin
  • Kullanıcılar gerçek bir ad kullanmadıklarında yorumları onaylama
  • Yorumlara her zaman cevap ver, bu daha çok kişiyi yorum yapmaya teşvik edecek.

Sayfa İçi SEO Kontrol Listesi

Makaleyi bu noktaya kadar okuduysanız, ana ipuçları aşağıdaki kontrol listesinde özetlenmiştir.

  • Sayfa içi SEO ile sayfa dışı SEO arasındaki farkı anladığınızdan emin olun.
  • İçeriğinizin orijinal, kullanışlı ve iyi araştırılmış olduğundan emin olun.
  • Anahtar kelimeler, güçlü kelimeler ve sayılar ekleyerek sayfa başlıklarınızı inceleyin ve optimize edin.
  • Tüm sayfalarınız için benzersiz bir meta açıklama sağlayın (hedef anahtar kelimelerinizi ekleyin).
  • Anahtar kelime araştırması yapın ve hedef anahtar kelimelerinizin başlığın ve içeriğin bir parçası olduğundan emin olun.
  • LSI ve ilgili anahtar kelimeleri bulun ve bunları başlıklarınızda ve içeriğinizde kullanın.
  • Sayfanızın yalnızca bir H1 etiketi olduğundan emin olun.
  • Sayfadaki hiyerarşik olarak başlıkları kullanın (H1 -> H2 -> H3).
  • İçeriğinizi güzelleştirin (kalın, italik ve CSS kullanın).
  • Resimlerinizi ve diğer multimedya elemanlarını optimize edin (ALT Metin, resimler için en önemli faktördür).
  • URL’lerinizin SEO Dostu olduğundan ve URL Yapınızın site yapınızı taklit ettiğinden emin olun.
  • İçeriğinize dahili bağlantılar ekleyin.
  • İçeriğinize giden bağlantılar ekleyin (yüksek kaliteli ilgili web sitelerine link verin).
  • Web sitenizin 3 saniyeden daha kısa sürede yüklendiğinden emin olun (hem masaüstü hem de mobil).
  • Web sitenizin mobil uyumlu olduğundan emin olun.
  • Yorumları cesaretlendirin, ancak yalnızca anlamlı olan yorumları yayınlayın.

Sayfa İçi SEO Sayfa İçi SEO’dan Daha Önemli mi?

Arama motorlarında maksimum pozlama elde etmek ve kullanıcılarınızı mutlu etmek için sayfa dışı SEO ve sayfa SEO’ya ihtiyacınız var.

Sayfada SEO daha önemlidir (en azından yeni web siteleri için) ve nedenini aşağıda açıklayacağım.

Arama motorlarının dilini konuşun

Arama motorlarını size sayfa dışı SEO ile daha iyi sıralamalar vermeye ikna etmeye çalışmak yerine, sayfadaki SEO ile başlamak ve doğru kullanmak daha mantıklıdır.

Arama motorları bilgisayar programlarıdır (yazılım) ve normal bir kullanıcı gibi bir web sitesini ‘görmezler’, ancak yalnızca kodu ve özellikle de HTML dilini anlayabilirler.

SEO ve özellikle sayfa SEO ile onların dilini konuşuyorsunuz. Amacınız, bir sayfanın yapısı ve içerik optimizasyonu yoluyla çeşitli sinyaller vererek, bir sayfanın neyle ilgili olduğunu anlamalarına yardımcı olmaktır.

Onlara ne kadar fazla sinyal verebilirseniz, daha iyi sıralama elde etme şansınız o kadar artar.

On-Page SEO, kullanıcı hakkında da

Asıl amacınızın, kullanıcılarınızı mutlu etmek olduğunu asla unutmayın.

Site dışı SEO web sitesine trafik getirebilir, ancak doğru kurulmamışsa veya kullanıcı dostu değilse, sonuçlar hayal kırıklığı yaratacaktır.

Birçok web sitesi yanlış anlıyor

Bu şaşırtıcı ama bugün web sitelerinin çoğunun arama motorları için optimize edilmediği doğru.

SEO hakkında bilgi bol olmasına rağmen, birçok web sitesi sahibi SEO denemeye değmeyeceğine inanıyor ve başlamadan önce istifa ediyorlar.

Bu gibi durumlarda, sayfadaki SEO hem kullanılabilirlik hem de trafik açısından sunabileceği çok şey sunar.

On-Page SEO bazen ihtiyacın olan tek şey

Küçük işletmeler için bir web sitesi kullanıyorsanız ve yerel müşterileri Google’da çeşitli terimler aramaya ihtiyacınız varsa, sayfadaki SEO yapmanız gereken tek şeydir.

Sayfa Dışı SEO Sayfa Dışı SEO’dan sonra geliyor

Web sitenizi nasıl tanıtabileceğiniz hakkında düşünmeye başlamadan önce, sitenin optimize edilmesini ve iyi durumda olmasını sağlamanız gerekir.

About Levent YURTSEVEN

Dijital Pazarlama Uzmanı Aynı zamanda Yurtseven Teknoloji Dijital pazarlama ve İnternet Reklam Ajansı kurucusudur.

Check Also

Yeni çağın ihtiyaçlarına uygun iş fikirleri

 Yeni meslek gruplarına ihtiyacımız var. Size, geleceğin mesleklerinden bazılarını sunuyorum. Online Kişisel Antrenör: “Evden çıkmadan fit …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir