fbpx

SEO: En iyi Sıralama Faktörleri

SEO Faktörleri

Her gün “Odaklanmam gereken en son Google sıralama faktörü nedir?” Diye soruluyor.

Benim basit cevabım, kullanıcılarınıza en iyi hizmeti veren web sitesi oluşturmak. Sonuçta, Google, kullanıcıların daha fazla arama yapmak için memnun kalmasını ve Google’a geri dönmelerini istiyor.

Odaklanabileceğiniz 200’den fazla Google sıralama faktörünün uzun bir listesi olsa da, 2019’da önceliklendirmek için 13 önemli sinyal seçtim.

Listemi, SEO stratejinizin bir parçası olması gereken taktikler için belirli bir düzende daralttım.

BU MAKALEDEN 13 HIZLI SEO HİZMETİ:

  1. Güncellenmiş Yüksek Kaliteli İçerik, Tazelik Önemlidir.
  2. Taranabilir Kodu Temizle. Google’ın Göremediği, Sıralama Yok
  3. Yetki + Güven = Uzmanlık
  4. Anahtar Kelime Arama Niyetini Anlayın.
  5. Kullanıcı Sinyalleri, çok Önemlidir.
  6. SERPS’te Tıklama Oranı için Optimize Edin
  7. Linkler Hala Kritik,  Doğru Linklere odaklanın.
  8. Sesli Arama İçin Optimize Et.
  9. Önce Mobil, Mobil Dostu, Tüm Cihazlarla Uyumlu Olun.
  10. Kullanıcı ve Google İçin Web Sitesi Hızını ayarlayın.
  11. Harika Bir Genel Kullanıcı Deneyimi Sağlayın, Dahili Bağlantı + Navigasyon
  12. Google’ın Web Sitenizi Anlama Yeteneğini Artırmak için Yapısal Veri Ekleyin.
  13. Google Kalite Değerlendirme Kılavuzunu Okuyun ve Anlayın.
Seo ile alakalı daha fazla bilgiye ulaşmak için hemen https://leventyurtseven.com/seo bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Hala bir 2019 SEO stratejisinin neden kritik ve önemli  olduğunu merak ediyor musun?   O halde Okumaya devam et ve öğren.    🙂

EN BAŞARILI, GOOGLE SIRALAMA FAKTÖRLERİM

1. TAZE, KALİTELİ GÜNCELLENMİŞ İÇERİK

Google’ın temel felsefelerinden biri, kullanıcılarına aradıkları her şey için en yüksek kalitede ve en alakalı içeriği sağlamaktır.

Sürekli olarak yeni ve değerli içerik ürettiğinizden emin olun.

İçerik, kullanıcıya gerçek değer sağlamalı ve ilgi çekici görsel içeriğe sahip olmalıdır.

  • Google’ın radarına girmek için derinlemesine makaleler.
  • Okuyucularınıza gerçek değer sağlayın.
  • Olabilecek soruları cevaplayın.
  • Hedeflenen problemleri çözün ve hayatlarını kolaylaştıran gerçek çözümler verin.
  • Bir kaynak oluşturun ve sizinle paylaşma / bağlantı kurma iznini verin.

Hedef kitlenize düzenli olarak benzersiz içerik sunarsanız, daha fazla ziyaretçi ve bu kadar önemli geri bağlantılar bekleyebilirsiniz. Yine de eşsiz olması gerekiyor.

Seo içerik ile alakalı daha fazla bilgiye ulaşmak için hemen https://leventyurtseven.com/icerik-seo-icin-neden-onemli/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

2. TEMİZ TARANABİLİR KOD = İŞLEM + DAHA İYİ TARAMA HIZI

Arama motoru optimizasyonu en ihmal edilen yönlerinden biri web sitenizin kodudur. Sitenizin dışardan güzel göründüğünü düşünebilirsiniz, ancak optimum SEO sonuçları için temiz bir kodun olması gerekir.

Gerçek şu ki, Google web sitelerinizi kodlayamıyorsa, içeriğiniz göz ardı edilebilir.

Potansiyel sayfa yükleme sorunlarına örnek olarak, Google’ın içeriğinizi oluşturduğunu doğrulamak için HTML’yi kontrol edin.

Her şey Google’ın web sitenizi nasıl okuduğunu anlamakla başlar.

Arama motoru örümceği veya bot sitenizi tarar. Bu bot web sitenizin kodunu okur. Kodunuz yukarıdan aşağıya doğru çalışır. Bu, sayfanızın içeriğiyle bir ilgisi olmayan çok fazla kodunuz varsa, temel öğeler öncelikli olarak görülmeyebilir.

Çok fazla kod ve kötü biçimlendirilmiş kod, bir sayfanın yükleme hızını da yavaşlatma eğilimindedir. Bu önemlidir, çünkü yükleme hızı bir Google SEO sıralama faktörüdür . Büyük temalar kullanmak, fazlalık kodlar veya organize olmayan kodlar sıralamalarınızı olumsuz etkileyebilir.

 

Seo’ da sıralama neden kaybedilir ile alakalı daha fazla bilgiye ulaşmak için hemen https://leventyurtseven.com/googleda-neden-sira-kaybedilir/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz

 

Bu konuyu ele almanın pek çok yolu vardır. SEO’yu anlayan bir geliştiriciyle çalışmak, CSS’nin ve HTML kodunun daha iyi kullanılmasıyla sonuçlanacaktır. HTML’nizi küçültmek ve gereksiz komut dosyalarından kurtulmak gibi hız optimizasyon taktiklerini kullanmak, arama motoru sıralamalarınızda bir fark yaratabilir.

Bu yüzden, web sitenizin kodunu ciddiye aldığınızdan emin olun. Sitenizi kendiniz tasarlar ve geliştirirseniz kodunuz için kritik olun. Bu potansiyel sorun için tasarımcı / geliştiricinizle birlikte çalışın. SEO hedeflerinize ulaşmada uzun bir yol kat edecek.

3.  SİTENİZDE YETKİLİ OLMASI GEREKİYOR

Sektörünüzde bir otorite olmak çok büyük bir avantaj. Uzmanlık alanınızdaki otoriteyi Google’a ve izleyicilerinize göstermek esastır.

Sonuçta, işiniz hakkında herkesten daha çok şey biliyorsunuz.

Siteniz çevrimiçi bir otorite değilse, kayda değer bir Google çarpan faktörü – bu da trafik için bir çarpandır.

Daha büyük otorite de daha büyük dönüşümler anlamına gelir.

 

Ne de olsa, kimden satın alırsınız: hiç duymadığınız veya sektörünüzde tanınmış bir otorite olan biri mi?
Bu yazının başlarında tek bir makaleden müşteri büyüme örneğini nasıl dahil ettiğime dikkat edin. Bu beni tanımayacak insanlarla taktik otorite için küçük bir yoldur.

Kendinizi bir Kurum olarak kurun:

Neden SEO Uzmanı için 1. sıradayım? Basit. 100’lerin yayınlarında alıntı yaptım ve Google SEO Uzmanı olarak anıldım . Kendinizi bir düşünce lideri olarak kurmanın birçok yolu vardır: dijital halkla ilişkiler , sosyal medya ya da insanların paylaştığı katil içeriği yayınlamak. Ancak, içeriğinizi yalnızca size “güveniyorlarsa” paylaşırlar.

 

Diğer Etkileyenlerle Bağlantı Kur: Bu içeriği yalnızca kendi sitenizde yayınlamayın. Ayrıca diğer web sitelerinde içerik yayınlama fırsatlarını da aramak istersiniz. Not, burada çöp misafir yazılarından bahsetmiyorum.

Bunun iki sebebi var. İlki, bir backlink için fırsatın olduğu. İkinci sebep ise profilini bir otorite olarak geliştirmesi. Başka bir şirket neden sitelerinde içerik yayınlamanıza izin veriyor? Değer katıyorsanız değerli bilgilerinizi ziyaretçileriyle paylaşmak istedikleri için mantıklı geliyor.

4. ANAHTAR KELİME ARAMA AMACINI ANLAMAK

 

Google algoritmasının makine öğrenmesi bileşeni olan RankBrain , Google’ın arama terimini kullanıcının sorgusuyla en iyi eşleştirmek için niyetini belirler.

Anahtar kelime araştırması yaparken, arama amacının ne olduğunu anlamanız çok önemlidir.

Arama amacını tanımlamanın en temel yolu, arama sorgusunun arkasındaki amaca bakmaktır.

Dört ana anahtar kelime amacı türü vardır:

1. Kaynak / Bilgilendirici Amaç – bilgi toplamak için yapılan aramalar (sorular, nasıl yapılır, kılavuzlar, kontrol listeleri vb.)

2. Araştırmak – araştırma yapmak için yapılan araştırmalar ve (yılın en iyi dijital kameraları, en iyi oyun bilgisayarları, en sağlıklı protein çubukları, vb.)

3. Alıcı / İşlem Amaçlı – yapılan aramalar (ürün incelemeleri, ürün karşılaştırmaları, kuponlar, en iyi fiyatlar, vb.)

4. Gezinme –  Kullanıcı belirli bir web sitesini bulmaya çalışıyor.

Bu kategorilerin her biri, bizi arayıcı hakkında bilgilendirir ve bir işletmenin bu konuda nasıl davranması gerektiği konusunda ipuçları sağlar.

Niyeti anlayarak, doğru kitleyi yakalamak için web sitenizi daha iyi hedefleyebilirsiniz. Kullanıcıların ihtiyaçları için optimize edilmiş içerik oluşturun.

5. GOOGLE SIRALAMA FAKTÖRÜ OLARAK KULLANICI SİNYALLERİ VE DAVRANIŞ

Adil olmak gerekirse, bu henüz doğrudan bir Google sıralama faktörü olmayabilir. Tartışmalı konu.

Sıralama faktörleri hakkındaki SemRUSH araştırmasına ve hemen çıkma oranına, sitede geçen süreye ve en üstteki oturum başına düşen sayfalara dikkat edin.

Google, kullanıcı sinyallerinin algoritmalarında bir rol oynadığını bile inkar etti.

Ancak, bunun mutlaka doğru olamayacağına dair güçlü kanıtlar var. Google gerçeği söylüyor olsa bile, saha içi ve hemen çıkma oranı gibi şeyleri optimize etmemek için hiçbir neden yoktur.

Bunu yapmak, Google’a ziyaretçilerin web sitenizi sevdiğini gösterir; ancak, başka hiçbir şey değilse, doğrudan daha fazla dönüşüme yol açması gerekir.

Bekleme Süresi:  Ziyaretçilerin sitenizde daha uzun süre kalmalarını sağlayın. Çabuk meşgul ol, ya da demek istediğim gibi, onları bağla ve daha fazlasını istemelerini bırak.

Hemen Çıkma Oranı: Bir kullanıcı arama yaptıktan sonra web sitenizi hızla terk ettiğinde, bu bir sıçramadır. Hemen çıkma oranı, yalnızca bir sayfayı görüntüledikten sonra siteden ayrılan toplam web sitesi ziyaretçilerinizin yüzdesiyle hesaplanır.

Sitenizdeki hemen çıkma oranı yüksek sayfaları tanımlamak için Google Analytics kullanın.

google analytics

 

Hemen çıkma oranınızı aşağıdakilere göre azaltın:

  • İçeriğinizin okunabilirliğini iyileştirin; kolay okunur ve taranabilir.
  • Dahili bağlantıyı optimize et ve Önerilen İçeriği ekle
  • Video veya diğer etkileşimli içerik ekleyin.
  • Dış bağlantılar yeni bir pencerede açılmalıdır.
  • Kullanıcı deneyimini bozan Açılır Pencerelerden Kaçının

6. SERPS’de TO veya Tıklama Oranı

Tıklama oranını (TO) optimize etmek, daha fazla trafik çekmek için HIZLI BİR KAZANIR.

Tıklama oranı, arama sonuçlarını görüntüledikten sonra sitenize tıklayan arama yapanların sayısı kullanılarak hesaplanır.

Bu, sitenizin belirli bir anahtar kelime araması için kaç kez göründüğüne kıyasla sitenize kaç kişinin tıkladığını gösterir.

Google Arama Konsolu‘nda Search Analytics’e gidin. TO işaretli kutuyu işaretleyin, anahtar kelimeleriniz için ortalama TO görünecektir. TO’yu sayfa veya sorguya göre de görüntüleyebilirsiniz.

google arama konsolu

Çok düşük bir TO’nuz olduğunu bulursanız, hedeflenen sorgular için SERP’leri görüntülerken bu sayfaların başlığına ve meta açıklamasına bakmalısınız.

Sitenizin arama motoru sonucunun en önemli iki bölümünü optimize ederek başlayın:

  • Başlık Etiketi optimizasyonu
  • Meta Açıklaması (başlık etiketi altındaki metin)

“Tıklanabilir” olmaları için başlık etiketlerini ve meta açıklamalarını iyileştirin. Kullanıcılara çekiciliği artırmak için çalışın.

Örnek Başlık ve Meta Etiketleri

7. BackLinks Hala Önemli, Alakalı ve Taze

Sitenizi tekrar gösteren bağlantılar, Google’ın otoriteyi belirlemek için baktığı kritik bir ölçümdür.

Bağlantı alaka anahtarıdır.

Google, diğer alakalı otorite sitelerden, gerçek kullanıcı katılımı ve kaliteli içeriğe sahip bağlantıları görmek istiyor. Farklı bağlantı alanlarının sayısı, yetkileri ve taşıdıkları diğer birçok dış bağlantıların tümü sitenize verilen ağırlığa ağırlık verecektir.

Organik veya doğal bağlantılar dediğim şeye odaklanın . Bir backlink profiline bakabilir ve usulsüzlükleri tanımlayabilirsem, Google’ın makine öğrenmesinin, AI ve algoritmaların neler yapabileceğini hayal edin.

Sitenize bağlantı vermek için kullanılan doğal bağlantı metni de önemlidir. Alan adınızla doğrudan listelenen bağlantılara kıyasla yüksek bir anahtar kelime zengin bağlantı metni yüzdesinin olmamasına dikkat etmek istersiniz. Bu, muhtemel link spam’inde Google’ın bayrağıdır.

 

Seo Organik Trafik ile alakalı daha fazla bilgiye ulaşmak için hemen https://leventyurtseven.com/seo-organik-trafik-nasil-saglanir/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

8. Sesli Arama Optimizasyonu

Sesli arama istatistikleri , 2020 yılına kadar tüm aramaların yüzde 50’sinin sesle yapılacağını göstermektedir.

Kullanıcılar, tüm aramaların en az yüzde 30’unu ekran kullanmadan tamamlamak için Google Home gibi ses etkin cihazları kullanacaklar.

sesli arama

 

Sesli aramalar, klavye ile girilen aramalardan daha uzun olma eğilimindedir. Bu nedenle, sesli arama için optimize etmek için  , kişilerin konuşmalarda kullanmaya uygun olduğu anahtar kelimeleri bulma ve kullanmaya odaklanmalısınız. Bu anahtar kelimeler genellikle bir soru içerir.

Arayıcıya satış hunisi boyunca yol göstermesi için sorularınız bölünmelidir:

  • Hangi sorular  – Bu tüketiciler, huninin en geniş kısmındadır ve daha genel bilgiler edinmeyi amaçlamaktadır.
  • Nasıl sorular – Bu soruları soran müşteriler bir ürün veya hizmet hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmeye hazırdır.
  • Sorular – Kapanışa uyum sağlayarak, bu soruları soran müşteriler seçeneklerine bakıyorlar.
  • Nerede- Bu soruları soran tüketiciler satın almaya hazır ve stoklarında ürünün olup olmadığını bilmek istiyorlar.

9. UX: KULLANICILARA OLABİLECEK EN İYİ DENEYİMİ SUNUN

Kaliteli bir kullanıcı deneyimi sağlamak, organik arama sıralaması için çok önemlidir

Hızlı bir siteye sahip olmak size daha fazla trafik kazandırabilir, ancak siteniz bir çözümden daha fazla engel teşkil ederse, o trafikten ayrılmak hızlı olacaktır.

Google bunu biliyor, bu yüzden UX SEO kadar önemli. Ziyaretçilerinize kolay gezinti gösterin, Google sizi ödüllendirir.

Taranabilir Başlıklar:

Tüm bilgileri düzenleyen ve istediğiniz içeriği nerede bulacağınızı söylemeyi kolaylaştıran açık başlıkları yoksa, gazete ve dergilerin okumasının ne kadar zor olacağını düşünün.

Bilgilendirici başlıkları olmayan web sitelerini ziyaret edenler için sık sık hissettiren şey budur. Ziyaretçileriniz sayfanızı tarayabilmeli ve içeriğin ne gerektirdiğini hemen anlayabilmelidir.

Bu iyi bir başlangıç, ama Google’ı unutma. Algoritmalarını başlıklarınızda göstermek için h1, h2 ve h3 etiketlerini kullanın. Bu basit bir adımdır, ancak arama sonuçlarınızı iyileştirmek için uzun bir yol kat edecektir.

Dahili Bağlantı:

Ne zaman yeni bir gönderi yayınlarsanız, eskisine veya birkaçına bağlantı verin. Ziyaretçilerinizin sitenizin yeni alanlarını keşfetmesine yardımcı olur ve Google’ın tarayıcılarının sitenizi tümüyle dizine eklemesini sağlar. Bu, hemen çıkma oranını da düşürerek Google’a sitenize gelen ziyaretçilerin bulduklarından memnun olduklarını gösterir.

Sezgisel Gezinme:

Her sayfanın gezinmesi kolay olmalı. Temel bir kural, “basit bir fantezi yenmek” dir. Pop-up’lardan kurtulun, seçenek listenizi kısaltın ve ziyaretçilerinizle sitenizin geri kalanı arasında kalan karmaşık menüleri açın.

Bir kez daha, bununla birlikte düşünülmesi gereken bir Google sıralama bileşeni de var. Site tasarımınız temiz ve düzenliyse, Google site bağlantılarınızı SERP’lerine çekebilir.

İşte Jon Mueller’e göre hangisini ve hangisini görmezden geleceğine nasıl karar verdikleri:

“Yalnızca kullanıcı için yararlı olacağını düşündüğümüzde sonuçlar için site bağlantılarını gösteriyoruz. Sitenizin yapısı algoritmalarımızın iyi site bağlantıları bulmasına izin vermiyorsa veya siteniz için olan site bağlantılarının kullanıcının sorgusuyla alakalı olduğunu düşünmüyorsak, göstermeyeceğiz. ”

10. MOBİL DOSTU- GOOGLE DOSTU -KULLANICI DOSTU MU?

UX’in bir unsuru o kadar önemlidir ki, kendi bölümünü vermek istiyorum. Bu Google sıralama faktörünü ihmal ederseniz, siteniz 2019’da arama yapan herkes tarafından görünmez olabilir.

Bunu bir mobil cihazda okumanın iyi bir şansı var. Ancak olmasanız bile, bugün telefonunuzda veya tabletinizde bir web sitesini ziyaret etmemiş olmanız neredeyse imkansız.

2016 yılında mobil internet kullanımı ilk kez masaüstünü devraldı. Web sitenizin mobil uyumlu olmasını sağlamak zaten önemli bir Google sıralaması olmuş olsa da, artık mutlak bir temel haline geldi. Dinamik olmayan ve mobil cihazlar için optimize edilmiş bir siteye sahip olarak, ziyaretçilerinizin yarısından fazlasına otomatik olarak daha düşük bir deneyim sunarsınız.

Mobil SEO

Google, bir web sitesinin mobil sürümüne göre sıralama yaparak mobil indekslemeye geçiyor.

Başka bir deyişle, pazarınızın bir mobil cihaza asla dokunmadığını düşünseniz bile, siteniz mobil kullanımda değilse, masaüstü kullanıcıları sıralamanız yine de zarar görecektir.

Bu nedenle mobil kullanıcıları ağırlamak en önemli Google sıralama faktörlerinden biri haline geldi.

Google, sitenizin mobil uyumlu olduğunu kontrol etmek ve onaylamak için basit bir yol bile sunar. Sadece Google Arama Konsoluna gidin ve “Arama Trafiği” ni ve ardından “Mobil Kullanılabilirliği” seçin.

URL’nizi Google’ın Mobil Dostu Testine de girebilirsiniz.

11. HIZ: WEB SİTENİZİN KULLANICILARI BEKLETMEDİĞİNDEN EMİN OLUN

Kimse beklemekten hoşlanmaz.

DMV’de, yerel diş hekiminizde veya bir lokantada, hepimiz ASAP için geldiklerimizi istiyoruz.

Web sitelerine gelince, insanlar beklemekten hoşlanmaz. Bu yüzden web sitenizin yüklenme hızı büyük bir Google sıralama faktörü haline geldi.

En hızlı sayfa genellikle Google ile kazanır.

Web sitenizin ne kadar hızlı yüklenmesi gerektiği konusunda bazı tartışmalar olsa da, fikir birliği 3 ya da 2 saniye içinde olması gerektiğidir.

SEO

Aslında, ziyaretçilerinizin neredeyse yarısı, sayfanızın yüklenmesi için yalnızca iki saniye beklemeleri durumunda ayrılır. Ne kadar hızlı, o kadar iyi.

Web sitenizin yükleme zamanını son zamanlarda kontrol etmediyseniz – veya hiç – şimdi tam zamanı. Neyse ki, yükleme sürenizi ölçmek için birçok araç var.

Bu nedenle, Google’ın SERP’lerine hızlı bir şekilde tırmanmak için hıza odaklanın. İlk bayt zamanını temsil eden TTFP, başlamak için harika bir yerdir.

Google Lighthouse’dan Örnek Sayfa Hızı Raporu

12. Yapısal Veri Kullanımı

Yapılandırılmış Veriler, arama motorlarının sayfanızın ne hakkında olduğunu belirlemesine yardımcı olur.

Her web sayfasında Schema Markup’ı kullanarak başlayın. Bu basit açık kaynaklı kod, sayfanın amacını anlamalarına yardımcı olur.

“Her üç senaryoda da genel tıklama sonuçlarına baktığımızda, zengin medya‒’nın 2. konumdaki gelişmiş sonucunun, aynı iyileştirilmemiş sonuç 1. konumdayken% 48’e karşılık, ortalama tıklamaların% 61’ini yakaladığını görüyoruz… araştırmamızda, kullanıcılar bize yüksek sesle ve net bir şekilde, salt düz, salt metin içeren bir bağlantı içeren 1. konumdan ziyade zengin medyaya hitap eden bir arama sonucu sayfasını daha da tıklayacaklarını söylediler. ”- Blue Nile

Yapılandırılmış veriler SEO’da giderek daha fazla önem kazanıyor. Yapılandırılmış veri, basitçe bir yapı verilen verilerdir. SEO bağlamında, organize edilebilecek veriler işletme bilgilerinden, kategori sayfalarından, ürün listelerinden, kullanıcı derecelendirmelerinden hatta tariflere kadar her şeyi içerir. Bu veriler web sitenizin arama motoru listesine eklenmiştir ve bu kullanıcılara daha iyi rehberlik sunar.

Şema, yapılandırılmış verilerin uygulanmasıdır. Arama motorları (Google, Bing, Yahoo) yapılandırılmış verileri yürütmek için kullanılabilecek kodlama konusunda hemfikirdir. Liste  Schema.org’da bulunabilir . Site, kullanılabilecek çok çeşitli şemaları listeler.

Yapılandırılmış veriler ve şema, yalnızca onu kullanmanızın sıralamalarınızı iyileştireceği için bir sıralama faktörü değildir. Ancak, bunu kullanmak hedeflemenizi geliştirecektir. Arama motorları, özellikle de Google, web sitenizin ve içindeki sayfaların ne olduğunu anlamak için daha kolay bir zamana sahip olacaktır. Bu şekilde, dolaylı olarak arama motorunuzun sıralamasında yardımcı olduğunu söyleyebilirsiniz.

Ancak, yapılandırılmış veri ve şema kullanırken insanların bakmadığı bir şey, tıklama oranlarıdır (TO). Google, her zaman kullanıcıları için en iyi sonuçları sağlamaya odaklanmaktadır. Bir arama sorgusu yapıldıktan sonra web sitenizin girişi tıklandığında, girişinizin kullanıcının aramasıyla alakalı ve değerli olduğunu bildirirsiniz.

Ve Google, makine öğrenmeyi arama sonuçlarına entegre ederken, bu, belirli arama sorguları ve sayfalar için listenizin daha sık görünmeye başlayabileceği anlamına gelebilir. Sonuçta, makine öğrenme algoritması kullanıcıya en iyi sonuçları verecek şekilde tasarlanmıştır. TO’nun sıralamalar üzerindeki etkisi çok küçük olsa bile, yapılandırılmış verilerin ve şemanın etkin bir şekilde kullanılması, daha yüksek kurşun ve satış dönüşüm oranlarına yol açabilir.

Sonuç olarak, yapılandırılmış veri ve şema size onu kullanmayan rakipler karşısında bir avantaj sağlıyor.  SEO’da başarılı olmak istiyorsanız, web siteniz için uygulamanıza büyük önem vermek istersiniz.

13. Google’ın Kendi Kalite Değerlendirme Kurallarını Göz önünde bulundurun

Son olarak, tartışmasız Google sıralamanızı iyileştirmenin en kolay yolu, bunun için gerçek kılavuzlarına bakmaktır.

İçerik konusuna geri dönersek, Google’ın John Mueller mümkün olan en iyi gönderileri oluşturma konusunda yardım için kalite değerlendirme kılavuzlarına göz atmanızı önerir .

Şimdi, bu yeterince kolay görünse de, Google Kalite Değerlendirici yönergeleri 164 sayfa uzunluğundadır. Neyse ki, görüntüler ve resimler üzerinde çok ağır olduğu için, her şeyi tek bir oturuşta geçirebilmelisiniz.

Bunu yaptıktan sonra, tüm Google sıralama faktörlerini ve bunların birbirleriyle olan ilişkilerini daha iyi anlayacaksınız. Sitenizin ilerleyişi için neyin en iyi olduğuna karar vermeyi kolaylaştıran arama motorunun gözlerini görebileceksiniz.

Diğer pek çok şey arasında, burada kılavuzun ayrıntılı olarak ele aldığı konulardan bazıları:

  • Sayfanın Bölümlerinin Özeti
  • Kaliteli Sayfaların Özellikleri
  • Kaliteli Sayfalara Örnekler
  • Potansiyel Olarak Kullanıcıları Aldatan Sayfalar
  • Sorguların ve Açılış Sayfalarının Özelliği

 

Harekete Geçme Zamanı: Google Arama Motoru Sıralaması Faktörleri

Bu yönergelere uymanız, web sitenizin daha üst sıralarda bulunmasına yardımcı olacaktır.

Son Google, kullanıcılar için gerçek değeri sağlayan kaliteli içeriğe sahip sitelerin yolunu açıyor. Google, kullanıcıların içeriğinizle nasıl etkileşimde bulunduğunu ölçüyor.

Harika içerik oluşturarak, kullanıcı deneyimine odaklanarak başlayın ve bağlantıların her zaman önemli olacağını unutmayın.

En önemli Google sıralama faktörlerini  belirleyerek, web sitenizi geliştirmek ve hiç olmadığı kadar fazla trafik görmek için büyük bir adım attınız.

Ama yine de yapacak işlerin var.

Yapmanız gereken değişiklikleri uygulamak için zaman ayırmanızı tavsiye ediyorum, bu yüzden web siteniz iyi bir şekilde optimize edildi.

Küçük başlayabilirsiniz – sitenizin hızını kontrol edin veya kalite kurallarını okuyun – ancak listenin tamamında yaptığınızdan emin olun.

About Levent YURTSEVEN

Dijital Pazarlama Uzmanı Aynı zamanda Yurtseven Teknoloji Dijital pazarlama ve İnternet Reklam Ajansı kurucusudur.

Check Also

Yeni çağın ihtiyaçlarına uygun iş fikirleri

 Yeni meslek gruplarına ihtiyacımız var. Size, geleceğin mesleklerinden bazılarını sunuyorum. Online Kişisel Antrenör: “Evden çıkmadan fit …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir