fbpx

WooCommerce SEO Nasıl Yapılır

WooCommerce mağazanızın  SEO optimizasyonu Nasıl Olmalı?

Çevrimiçi mağazanızın arama motorlarına görünürlüğünü en üst düzeye çıkarmak için tüm optimizasyon tekniklerinden faydalanıyor musunuz?

Çevrimiçi ürün ve hizmet satmak harika bir iştir. Hayali bir dünyada, yapmanız gereken tek şey bir WooCommerce sitesi oluşturmak, ürünler eklemek ve satış yapmaya başlamaktır.

Gerçek dünyada, bu farklı bir hikaye. E-ticaret alanı oldukça rekabetçi. Google’daki en üst konumlardan biri için rekabet eden yüzlerce e-ticaret mağazası vardır ve yalnızca birkaçı reklamcılık için bir servet harcamadan satış yapmayı başarır.

Sırları nedir? Online işinizin kaderini değiştirebilen üç harfli bir kelime olan SEO.

Bu yazıda, WooCommerce SEO’nuzu tamamen yeni bir seviyeye nasıl çıkaracağınızı öğreneceksiniz. WooCommerce’ı nasıl optimize edeceğinizi ve işiniz için önemli anahtar kelimeler için sıralamaya başlamanızı size adım adım göstereceğim.

WooCommerce SEO Dostu mu?

WooCommerce hakkında çok popüler bir soru ile başlayalım.  Woocommerce SEO dostu mu?

Cevap Evet. WooCommerce SEO’nun kutudan çıkardığı bir üründür, ancak SEO dostu bir web sitesine sahip olmak ve aslında istediğiniz anahtar kelimeler için Google’da yüksek sıralama yapmak arasında büyük bir fark vardır .

WooCommerce’in SEO dostu olduğunu söylediğimizde, SEO sıralaması için bir web sitesini optimize etmek için SEO Uzmanları tarafından kullanılabilecek bazı SEO özelliklerine sahip olduğunu kastediyoruz .

WooCommerce, Shopify gibi bağımsız bir platform değildir, çalışması için WordPress’e ihtiyaç duyan bir eklentidir.

WordPress belki de SEO dostu CMS ve WooCommerce bu SEO fonksiyonlarının çoğunu devralır.

Bununla birlikte, bir WooCommerce mağazasını site yapınızdan, ürünlerinizden, kategorilerden, etiketlerden, şemalardan ve daha birçok şeyden başlayarak tamamen optimize etmek için çok çalışmanız gerekir.

SEO WooCommerce Nasıl Yapılır

WooCommerce, tüm çevrimiçi mağazaların üçte birine güç veriyor, haydi sizinkilerin kalabalıktan nasıl ayırt edileceğini öğrenelim.

Çevrimiçi mağazanızı takip etmek ve tamamen optimize etmek için en iyi WooCommerce SEO ipuçlarının bir listesi:

  1. Ürün Sayfa Başlıklarınızı Optimize Edin
  2. Tüm ürünlere SEO Meta Tanımlamaları ekleyin
  3. SEO Dostu Ürün URL’leri oluşturun
  4. Ürün H1 Etiketini Optimize Edin
  5. Ürün içeriğini optimize et
  6. Ürün resimlerini ve videolarını optimize edin
  7. Ekmek Kırıntılarını Etkinleştirme ve Optimize Etme
  8. Mağaza Yapınızı Optimize Edin
  9. SEO Kategori Sayfalarınız
  10. Bir site haritasını optimize et ve Google’a gönder
  11. WooCommerce Şemalarını ve Yapısal Verilerini Kontrol Edin
  12. WooCommerce’ı hızlandırın
  13. Mobil kullanım kolaylığı
  14. WooCommerce Mağazanızı tanıtın

Dallayalım.

Listedeki ilk ürün SEO , çok iyi bir sebepten dolayı. Ürün sayfaları sitenizdeki en önemli sayfalardır ve bunlar aramada daha üst sıralarda yer almak istediğiniz sayfalardır.

Ürün Sayfa Başlıklarınızı Optimize Edin

Sayfa başlıklarınızı optimize ederek başlayın. Bir ürün sayfasının <title> </title>etiketinde yazdığınız ne olursa olsun , arama motorları sonuç sayfalarında (SERPS) gösterilir ve bu, tarayıcıların okuduğu ilk öğedir.

Hayatınızı kolaylaştırmak için, Yoast SEO eklentisinin ücretsiz sürümünü yüklemeniz gerekir . Bu, tüm ürün sayfalarınızda hem başlıkları, meta açıklamaları hem de sümüklü böcekleri optimize edebileceğiniz bir bölüm ekler .

Ürün başlığını değiştirmek için WooCommerce web sitenize giriş yapın, bir ürünü EDIT edin ve Yoast SEO bölümüne gidin ve SEO Başlığına bakın (görmek için Metin Parçacığı Önizlemesine tıklamanız gerekebilir).

WooCommerce Ürün Başlıklarını Optimize Etme

Bir SEO Dostu sayfa başlığı şunları yapmalıdır:

Sattığınız ürünü veya hizmeti doğru bir şekilde tanımlayın – Başlık, arama motorlarına ve kullanıcılara, bir sayfayı ziyaret ederken ne bekleyebilecekleri konusunda büyük bir ipucu verir.

Uzunluğu 50-60 karakter arasında tutun – bu, Google arama sonuçlarında görüntülenen ortalama karakter sayısıdır.

Benzersizlik çok önemlidir – Mağazanızdaki her ürünün kendine özgü bir unvanı olması gerekir. Aynı başlıkta birden fazla ürün bulunması, arama motorlarının kafasını karıştıracak ve bu durum aramadaki maruz kalmanızı olumsuz etkileyebilir.

Google’ın ilk sayfasında zaten olanlardan farklı olun – Bu, bir ‘satış anahtar kelimesi’ için yüksek sıralama şansınızı artırmak istiyorsanız çok önemlidir .

Bir ürün başlığı yazmadan önce, Google’ı açın ve ürün anahtar kelimelerinizi arayın. İlk sayfada zaten mevcut olanları görün ve ürün başlıklarınızı farklılaştırmaya çalışın.

Google, aynı başlığı bir kereden fazla göstermeyeceğinden, başlığınızın zaten orada olanın bir kopyası olmadığından emin olun.

Aşağıdaki örnek gibi avantajlar ekleyerek başlıklarınızı farklılaştırabilirsiniz. ‘Ücretsiz Kargo’ un başlığın tıklamaya ve diğerlerinden farklı olmasına nasıl dikkat ettiğini unutma.

Ürün Avantajlı Başlık

SEO Anahtar Kelime Ekleme – Bir başlık oluşturmadan önce, anahtar kelime araştırmanızı yapın ve ürün sayfalarınızın her birinin hangi SEO anahtar kelimelerinin sıralanmasını istediğinizi belirleyin.

Ardından, bu anahtar kelimeleri Google’da arayın, orada ne olduğunu görün ve bu anahtar kelimeleri dahil etmek için başlığınızı oluşturun, ancak aynı zamanda kullanıcıların tıklaması için benzersiz, açıklayıcı ve cazip olması için başlığınızı yaratın.

Bu, yukarıdaki adımlarla aynıdır, ancak ürün başlıklarınızın yalnızca genel arama terimlerine değil, iyi bir arama hacmine ve net bir kullanıcı amacına sahip anahtar kelimelere dayanması gerektiğini vurgulamak için ayrı ayrı ekledim .

Etki alanı adınızı başlığın sağında tutun – Etki alanınızı veya marka adınızı bir ürün başlığına eklemeniz yaygındır, ancak başlığın sağ tarafında tutmak daha iyidir.

Başlığı, ürün adı, özellikleri ve avantajları olan en önemli mesajla başlatın ve site adını en sonunda tutun.

Bunu daha iyi anlamak için bir örnek:

Ürün Başlığında Alan Adı

Tüm ürünlere SEO Meta Tanımlamaları ekleyin

Ürün başlıklarına bakmanın yanı sıra, tüm ürünleriniz için özel meta açıklamaları da sağlamanız gerekir.

WooCommerce’da bir ürünü düzenlerken Yoast SEO eklentisinin META AÇIKLAMA kutusunu doldurarak bunu yapabilirsiniz.

Ürün meta açıklamaları hakkında bilmeniz gerekenler şunlardır:

Sağlayacağınız metni gösterip göstermeyeceklerine veya kendi yazılarını oluşturup hazırlamadıklarına karar vermek Google’a bağlıdır.

Çoğu durumda, sayfada bulunan metni kullanarak özel meta açıklamaları oluşturma eğilimindedirler.

Bununla birlikte, tüm ürünleriniz için benzersiz açıklamalara sahip olmak hala önemlidir.

Ürün Meta Açıklamaları 160 karakterden az olmalıdır – Bu, arama snippet’inde gösterilen ortalama karakter miktarıdır.

Anahtar kelimeleri ve ürün açıklamasını ve avantajlarını ekleyin – 160 karakteri akıllıca kullanın. Tam olarak başlıkta ne olduğunu tekrar etmeyin, ancak benzer anahtar kelimeler kullanmaya çalışın ve daha fazla fayda sağlayın.

SEO Dostu Ürün URL’leri oluşturun

Dikkatinizi gerektiren bir diğer unsur ürün URL’leridir. Yapılacak ilk şey, WordPress ayarlarınızı kontrol etmek ve ürün izin bağlantılarının doğru şekilde yapılandırıldığından emin olmaktır.

WordPress admin menüsünden SETTING> PERMALINKS seçeneğini seçin. Aşağıya doğru kaydırın ve ÜRÜN PERMALİNLERİ bölümünü bulun.

WooCommerce Permalink Ayarları

Bu, ürünlerinizin kalıcı bağlantısını tanımlayacağınız yer .

WooCommerce bir WordPress eklentisi olduğundan ve mevcut WordPress sayfalarıyla herhangi bir çakışmayı önlemek için, tüm ürünlerinizin URL’leri benzersiz bir tanımlayıcıyla başlamalıdır.

Bu, ‘ürün’ kelimesi veya sattığınız ürünler veya hizmetler ile ilgili olduğuna inandığınız herhangi bir tanımlayıcı olabilir.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, ürün izinlerimi şöyle ayarlıyorum:

/products/product_category/product_name

Örneğin, bu SEO Kursumun URL’si :

Seo Eğitimi

Bu yolla çatışma yaratmadan daha fazla ürün ve ders ekleyebilirim ve bu yapı aynı zamanda SEO dostudur.

WooCommerce kurulumunuzun WordPress postalarınız ve sayfalarınız veya diğer eklentilerinizle çakışma yaratmamasını sağlamak için WooCommerce mağazanız için aynı deseni takip edebilirsiniz.

Not: Orada ürün URL’de ürün tanımlayıcı ve kategori adı olması gerekliliğini kaldırmak bazı eklentileri vardır ama bu olduğu önerilmez çünkü yinelenen URL’LERİ sorunu ve performans WooCommerce tarafından. Yüzlerce WooCommerce kurulumuyla olan deneyimimden bu URL yapısını korumamı tavsiye ederim.

Ürünün kalıcı bağlantı yapısına dikkat etmenin yanı sıra, her bir ürünün URL’si olan asıl ürün URL’lerini de optimize etmeniz gerekir.

Bir ürünü düzenlerken ürünün kalıcı bağlantısını değiştirerek bunu yapabilirsiniz.

WooCommerce’da ürün izinleri nasıl değiştirilir?

SEO dostu ürünler URL’leri yapmak için bazı kurallar:

  • URL oluşturan kelimeleri ayırmak için kısa çizgiler (-) kullanın.
  • Kısa ve açıklayıcı tutun
  • ‘An’, ” ‘ve’ etc gibi sözcüklerden uzak durun.
  • Anahtar kelimeleri dahil et
  • Ürün adını ve en önemli özelliklerini ekleyin
  • Gereksiz bilgileri URL’nin sonunda tutun

 

Önerilen Kaynaklar: SEO Dostu URL’ler Nasıl Oluşturulur? 

Ürün H1 Etiketini Optimize Edin

H1 Etiketi ürün sayfasında gösterilen şeydir. Sayfa başlığından aynı veya farklı olabilir.

H1 etiketini, sayfa başlığının 60 karakter sınırını dert etmeden, ürün hakkında daha fazla bilgi vermek için kullanabilirsiniz.

H1 Etiketi Örneği

Önerilen Kaynaklar: H1 Tag SEO

Ürün İçeriğini Optimize Edin

Genel olarak e-ticaret web sitelerinin en büyük sorunlarından biri, ürün tanımlarında yinelenen içeriktir.

Bu, büyük bir SEO sorunudur çünkü ürün içeriğiniz benzersiz değilse, sayfalarınızı sonuçta en üst sıralara çıkarmak için Google’a herhangi bir teşvik vermez.

Özellikle, amazon veya diğer büyük çevrimiçi perakendeciler ile aynı ürün içeriğine sahipseniz, Google’ın ilk sayfasına yakın bir yerde görünme şansınız yoktur.

Bu nedenle, akılda tutulması gereken ilk şey, tüm ürünleriniz için benzersiz ürün açıklamaları yazmak için mümkün olan en iyi çabayı göstermeniz gerektiğidir.

Bunu yapmanın en iyi yolunu görelim:

WooCommerce’da bir ürünü düzenlerken, ürün içeriğini ekleyebileceğiniz iki yer vardır:

WooCommerce Ürün Açıklaması Düzenle

Üst kısım, ürünün uzun açıklaması ve alt kısım, ürünün kısa açıklamasıdır.

WooCommerce temanızı özelleştirmediyseniz, hem uzun hem de kısa ürün açıklaması ekleyip sayfayı yayınladığınızda, şöyle görünür:

WooCommerce Ürün Açıklamaları

Kısa bir açıklama sayfanın üst ve en gösterilmektedir uzun açıklaması Ürün detayları aşağıda.

Bu bölümlerin her ikisi de SEO için önemlidir.

Üst kısım (kısa açıklama ): Google, sayfanın alt kısımlarında bulunan içeriğin daha önemli olması için ekranın üst kısmında gösterilen içeriği gösterir .

Bundan yararlanmak için, şunlardan emin olun:

  • Tüm ürünleriniz için EŞSİZ bir kısa açıklama sağlarsınız.
  • Ürün adını ve temel özelliklerini ekleyin
  • Ürün avantajlarının bir özetini ekleyin
  • Sıralamak istediğiniz anahtar kelimeleri eklersiniz

İşte ürün kısa açıklamamda ne var (Varsayılan Woo temasından farklı görünecek şekilde ürün sayfamı özelleştirdim).

WooCommerce Ürünü Kısa Açıklama Örneği

Hem anahtar kelimeleri hem de ürün avantajlarını yalnızca iki paragrafta kullandığımı fark et.

Amazon ayrıca, ürün reçetelerinin üstünde ürün açıklamalarıyla harika bir iş çıkarıyor. İşte bir örnek:

Ürün Kısa Açıklaması Katlamanın üstünde

Ürünün uzun açıklaması: Bu, ürünleriniz hakkında daha ayrıntılı bilgi sağlayan yerdir.

Bu en iyi SEO uygulamalarını takip edin:

Ürün içeriğinizi benzersiz yapın – Ürün benzersizliğinin önemini tekrar okumak için yorucu olduğunun farkındayım, ancak bunu anlamak ve öncelikli olmak zorundasınız.

Benzer ürünleriniz varsa, ürünlerinizin her biri için% 100 benzersiz içeriğe sahip olmanın zor olduğunu biliyorum, ancak en azından web sitenizin diğer sayfalarında bulunmayan bir ürün sayfasında içerik parçaları bulundurmaya çalışın.

Örneğin, aynı ürünü farklı boyutlarda ve renklerde satıyorsanız ve her biri için ayrı sayfalara sahip olmaya karar verdiyseniz, her ürün sayfasına uygun bir ALT metin ve resim yazısı ile o renk ve boyutta görüntüler ekleyin.

Ayrıca, söz konusu ürüne özgü (Amazon gibi) kullanıcı tarafından oluşturulmuş içerik (incelemeler) ekleyebilirsiniz.

LSI veya benzer anahtar kelimeler kullanın – Kullanıcıları ürününüzü almaya ikna edebilecek bir açıklama sağlamanın yanı sıra, arama motorlarına sayfanın içeriği hakkında doğru sinyalleri vermeniz gerektiğini de unutmayın.

Sayfa başlığınızda, URL’nizde, meta ve kısa açıklamalarınızda, harika bir ilk adım olan hedef anahtar kelimelerinizi akıllıca eklediniz.

Ürün uzun tanımında, uzun kuyruk anahtar kelimeler , ilgili anahtar kelimeler ve semantik olarak ilişkili anahtar kelimeler (ayrıca LSI anahtar kelimeler olarak da bilinir) kullanmanız gerekir. Bu anahtar kelimeler, anahtar kelime araştırmanızın sonucu olmalıdır. Adım adım talimatlar için aşağıdaki kılavuzu okuyun.

Önerilen Kaynaklar: Bir e-ticaret web sitesi için anahtar kelime araştırması nasıl yapılır?

Ürün resimlerini ve videolarını optimize edin

Görüntü SEO

Ürün sayfanıza, ürün kaydırıcısına veya ürün açıklamalarına eklediğiniz resimler SEO için optimize edilmelidir.

Optimize edilmiş görüntülere sahip olmak, Google görsel aramada ve ayrıca Pinterest aramasında üst sıralarda yer alma şansınızı artırır.

WordComress’in MEDIA işlevini kullanarak WooCommerce’e resim eklerken, bir başlık, ALT Metin, Başlık ve Açıklama belirtme seçeneğiniz vardır.

WooCommerce Görüntü SEO Ayarları

Başlık: Ürünün adını kullanın (tire işareti olmadan)

ALT METİN: Görüntü SEO için en önemli unsur. In alt metnindeki Resimdeki ürünü tanımlamaktadır. Anahtar kelimeleri akıllıca eklemeyi deneyin, ancak yalnızca anahtar kelimeleri kullanmaktan kaçının.

Resim yazısı: Bir resim yazısı yazın ve görüntünün altında doğru gösterildiğinden emin olun. Resim yazısı ALT metni ile aynı veya farklı olabilir (önerilir).

Açıklama: Bu isteğe bağlıdır. SEO amaçlı kullanılmaz.

Tüm resim SEO kurallarının bir özeti :

Image SEO En İyi Uygulamaları

Video SEO

Videolar, özellikle fiziksel ürünlerin satılması için çok faydalı bir araçtır. Ürün özelliklerini müşterilere göstermek için video açıklama bölümünüze videolar ekleyebilirsiniz.

SEO bilge, aşağıdakileri göz önünde bulundurmalısınız:

YouTube’a Video Yükle

Bir YouTube Kanalı oluşturun ve videolarınızı YouTube’a yükleyin ve ardından WooCommerce’a gömün.

Videoları WordPress’ten yüklemek ve yayınlamak web sitenizi yavaşlatır. En iyi yol, video URL’sini YouTube’a kopyalayıp / yapıştırarak ürün sayfanıza yerleştirmektir.

Bu şekilde YouTube aramasından organik trafik alma şansınız da artar.

WooCommerce, varsayılan olarak tüm sayfalar için breadcrumb izini etkinleştirdi. Aksi takdirde, WooCommerce temanızı değiştirebilir veya özel bir eklenti kullanabilirsiniz (Yoast SEO gibi).

Ekmek kırıntıları bir WooCommerce mağazası için çok faydalıdır. Kullanıcıların benzer ürünleri görüntülemek için ürün kategorilerine gitmelerine yardımcı olurlar ve arama motorları bunları site yapısını daha iyi anlamak için kullanır.

WooCommerce Ekmek Kırıntıları

SEO açısından, kırıntı izinizin geçerli yapılandırılmış verilere sahip olduğundan emin olmanız gerekir. Şema uygulamanızı nasıl kontrol edeceğinizi aşağıda okuyabilirsiniz.

Mağaza Yapınızı Optimize Edin

Şimdiye kadar ürünlerinizi optimize etme adımlarından geçtik, ancak mağaza sitenizin yapısını unutmamalısınız .

Basit ve iyi düzenlenmiş bir site yapısına sahip olmak gezinmeyi daha hızlı yapar, web sitenizi Google site bağlantıları için uygun hale getirir ve ürün bakımını kolaylaştırır.

WooCommerce site yapınızı optimize etmek zor değil, yapmanız gereken tek şey:

En fazla 3 seviye içeren bir Hiyerarşik yapı oluşturun

Permalink yapınızı (yukarıda açıklandığı gibi) aşağıdaki hiyerarşiye sahip olacak şekilde yapılandırın:

Bu şekilde ürünlerinizi kategoriler halinde ve isteğe bağlı olarak alt kategoriler halinde düzenleyebilir ve yine de ürünleri ana sayfadan 3 veya daha az tıklama ile erişilebilir hale getirebilirsiniz.

SEO Optimize Edilmiş Site Yapısı

Menünüzün ve ekmek kırıntılarınızın URL yapısını doğru bir şekilde gösterdiğinden emin olun

Ana menünüz ve kırıntı izi, site yapınızı takip etmelidir. Örneğin, alt kategorilere sahip olmayı seçtiyseniz, üst menünüz ana kategorileri listelemeli ve alt kategorileri görüntülemek için farenin üzerini tıklatmalı veya üzerine tıklamalıdır.

Aynı şey, bir ürün alt kategorinin bir parçasıysa, ekmek kırıntısı menüsünde gösterilmesi gereken kırıntı izi ile aynıdır.

Bir kullanıcı site haritası sağlayın

Bir kullanıcı site haritası, e-ticaret siteleri için çok önemlidir. Site haritası, site hiyerarşisini yansıtmalıdır. Site haritaları gibi kullanıcılar ve Analyticsinizi kontrol ederseniz, site haritası sayfasının web sitenizin en çok ziyaret edilen sayfalarından biri olduğunu fark edeceksiniz.

Kullanıcı Site Haritası Örneği

SEO Kategori Sayfalarınız

Yukarıda belirttiğim gibi, e-ticaret web sitelerinin en büyük sorunlarından biri kopya içeriktir ve bu kategori sayfaları için de geçerlidir.

E-ticaret sitesi olmayan bir web sitesinin aksine, bir çevrimiçi mağazanın kategori sayfalarına sahip olması gerekir. Kullanılabilirlik açısından çok önemlidirler ancak SEO’da da rolleri vardır.

SEO için optimize edilmiş kategoriler aramada iyi sıralanabilir.

WooCommerce, kategoriler söz konusu olduğunda WordPress ile aynı konsepti kullanıyor. Ürün kategorisi, bir blogun kategori sayfası gibi bir arşiv sayfasıdır.

KATEGORİ ayarlarını ÜRÜNLER altında bulabilirsiniz.

Varsayılan olarak bir WooCommerce kategorisi, belirli bir kategorideki ürünlerin ürün adını, küçük resmini ve fiyatını gösterir.

Ürün kategorisi sayfalarınızın aramada sırada yer almasını istiyorsanız, kategorilerinizi DÜZENLEMEK ve Google’ın belirli bir kategorinin ne tür ürünleri sattığını anlamasına yardımcı olmak için bir miktar içerik (tanıtım paragrafı) eklemeniz gerekir.

İşte optimize ürün kategorisine bir örnek:

Optimize Ürün Kategorisi Örneği

Kategori sayfalarında sayfalamayı etkinleştirdiyseniz, alt sayfaların her biri için ana kategori sayfalarına işaret etmek için kanonik bir URL sağlamanız gerekir.

Bu gelişmiş bir SEO kavramıdır, endişelenmeyin, Yoast SEO’nun kurulu olduğundan ve kanonik URL’leri otomatik olarak ayarlayacağından emin olun.

Önerilen Kaynaklar: SEO e-Ticaret Kategori Sayfaları

https://leventyurtseven.com/seo/

Bir site haritasını optimize et ve Google’a gönder

WooCommerce’in etkin olduğu bir WordPress web sitesinde çok fazla sayfa var, ancak tüm sayfalar sıralama için önemli değil.

Örneğin, ‘ödeme’, ‘alışveriş sepeti’, ‘sipariş alındı’ ve ‘hesap’ sayfalarınızı Google’a göndermeniz gerekmez.

Çoğu durumda ürün etiketi sayfalarına veya yazar arşivlerine ihtiyacınız yoktur.

WooCommerce SEO optimizasyonunun bir parçası olarak, XML site haritanızıyalnızca aşağıdaki sayfaları da dahil ederek optimize etmeniz gerekir :

Web siteniz için önemlidir (ana sayfa, ürün sayfaları, ürün kategorisi sayfaları, blog) ve benzersiz içeriğe sahiptir.

Bunu yapmak için Yoast SEO’yu kullanabilir ve hazır olduktan sonra, site haritanızı Google’a gönderebilirsiniz.

WooCommerce Şemaları ve Yapısal Verileri

WooCommerce yerleşik şema biçimlendirmesi için destek sağlıyor . Bu harika bir haber çünkü şemalar ve yapılandırılmış veriler, içeriğinizi (ve ürünleri) arama motorlarına anlayabilecekleri şekilde tanımlamanın en iyi yollarından biri.

Ayrıca, daha yüksek TO ve daha fazla google trafiğine yol açabilecek zengin snippet’ler oluşturmak için Google arama sonuçlarında da kullanılır .

Varsayılan bir WooCommerce kurulumu (Yoast SEO Eklentisi Yüklü), aşağıdaki şemaları sağlar:

  • Web sitesi
  • organizasyon
  • Ürün
  • yorumlar
  • Galeta unu
  • Görüntüler

İlk adımınız yapılandırılmış veri test aracını açmak ve ana sayfanızı, ürün kategorinizi ve ürün sayfalarınızı kontrol etmektir.

Hata veya uyarınız yoksa, başka bir şey yapmanıza gerek yoktur. Çoğu durumda, bunların hepsi uygulamanız gereken şemalardır.

Uyarı durumunda, muhtemelen ürünlerinizi düzenlemeniz ve gerekli bilgileri sağlamanız gerekir ve hata durumunda en iyi çözüm, sorunlara bakmak ve bunları düzeltmek için bir geliştirici kiralamaktır.

WooCommerce’ı hızlandırın

Yükleme hızı bilinen bir sıralama faktörü ve satışları etkileyebilecek bir faktördür. Birkaç çalışma, bir web sitesinin yüklenme süresi ile dönüşümler arasında doğrudan bir ilişki olduğunu göstermektedir.

WooCommerce, WooCommerce destekli web sitelerinin yükleme hızını artırmak için sürekli çaba sarf ediyor, ancak hiçbir zaman yeterli değil.

WooCommerce sitenizi hızlandırmak için ne yapabilirsiniz:

  • Hem WordPress hem de WooCommerce’in en son sürümünü çalıştırdığınızdan emin olun.
  • PHP’nizi en son kararlı sürüme yükseltin. Seçenekler için barındırma sağlayıcınıza bakın.
  • Kendi VPS hosting’iniz olduğundan ve paylaşımlı barındırma kullanmadığınızdan emin olun.
  • Çok fazla görüntünüz varsa, bir İçerik Teslim Ağı (CDN) kullanın.
  • Çok fazla eklenti kurmaktan kaçının. Eklentiler harika ancak çok sayıda eklenti bir web sitesini yavaşlatabilir.
  • WooCommerce Sistem Durum Raporunu inceleyin (WooCommerce> Durum altında bulunur) ve önerileri izleyin
  • WooCommerce ile uyumlu bir önbellek eklentisi kullanın. Wp-roket kullanıyorum ancak başka seçenekler de var.

Mobil kullanım kolaylığı

WooCommerce web sitenizin mobil dostu olup olmadığı, kullandığınız temaya bağlıdır. Bunun WooCommerce çekirdek işlevselliği ile ilgisi yok.

Bilmeniz gereken önemli olan, aramaların% 60’ından fazlasının ve e-ticaret işlemlerinin büyük çoğunluğunun artık mobil cihazlar üzerinden yürütüldüğüdür.

Bu, web siteniz mobil dostu değilse, değerli SEO trafiği alma veya satış yapma şansınızı en aza indirmiş olmanız anlamına gelir.

Bu nedenle, başka bir şey yapmadan önce, Google mobil dostu testini çalıştırın ve sorunları düzeltin.

Hata yapmayın, bu adım isteğe bağlı değil zorunludur. Birlikte çalıştığımız pek çok WooCommerce mağazası yalnızca masaüstü bilgisayarlar için optimize edildi ve mobil cihazlar için hiçbir özen gösterilmedi. Sonuç olarak, web sitelerinin mobil dostu olması durumunda yapabilecekleri satışların yarısını yapıyorlardı.

WooCommerce Mağazanızı tanıtın

Teknik ve sayfa SEO’nuz üzerinde çalışmak bulmacanın yalnızca bir parçasıdır. Rekabetçi ‘satın alma’ anahtar kelimelerinin en üst sıralarında yer almak için sayfa dışı SEO’nız üzerinde çok çalışmanız gerekir .

Off-Page SEO dahil olmak üzere pek çok bölümden oluşur:

Link Building – güvenilir web sitelerinden yüksek kaliteli bağlantılar oluşturmak.

Marka Tanıtımı – insanların forumunuzda ve diğer web sitelerinde markanız hakkında konuşmasını sağlamak.

Sosyal Medya Tanıtım – markanız ve ürünleriniz hakkında konuşan sosyal medya ağlarında bir topluluk oluşturma.

Video Tanıtım – En iyileştirilmiş video içeriğinin YouTube’da yayınlanması.

Off-Page SEO, SEO’nun en zorlu alanlarından biridir ve çevrimiçi bir mağazayı tanıtmanız gerektiğinde daha da zorlaşır .

Bunun nedeni, elbette rakip olmadıkça, insanların ürün sayfalarınızla bağlantı kurmasını ve ürünleriniz hakkında sosyal medyada konuşmalarını sağlamaktır.

Bu engellerin üstesinden gelmenin yollarından biri içerik pazarlaması ve özellikle de blog yazmak. Blog başlatmak, arama motorlarında ve sosyal ağlarda daha fazla trafik ve satışa yol açabilecek maruz kalmanızı artırmak için harika bir yoldur.

Blogunuzu nasıl yapılandıracağınız ve yazacaklarınızla ilgili tüm detayları içeren E-Ticaret Blog rehberimi okuyabilirsiniz .

Anahtar öğrenmeler

WooCommerce SEO dostudur ancak bu, herhangi bir WooCommerce web sitesinin, teknik SEO, içerik, site yapısı ve sayfa dışı SEO üzerinde çalışmadan Google’da üst sıralarda yer alabileceği anlamına gelir.

WooCommerce mağazanızı optimize ederken, yukarıda açıklanan sırayla adımları izlemenizi öneririm.

En büyük önceliğiniz ürünlerinizdir. Bu ne satıyorsunuz ve bunlar arama motoru trafiğini çekmek ve satış yapmak istediğiniz sayfalar.

Ürün başlıklarınızı ve URL’lerinizi düşünerek biraz zaman harcayın ve ürün içeriği üzerinde çalışın. Kullanıcılara (ve arama motorlarına) her ikisinin de anlayabileceği bir dilde mümkün olduğunca fazla bilgi verin.

Anahtar kelime araştırmanızı yapın ve insanların ürünleriniz için hangi anahtar kelimeleri kullandıklarını öğrenin ve bunların tüm SEO optimizasyon öğelerinde bulunduğundan emin olun.

Mobil kullanım kolaylığı ve sayfa hızı üzerinde çalışın ve web sitenizin mobil dostu ve hızlı olduğundan emin olun.

SEO ile işiniz bittiğinde, markanızı İnternette en iyi şekilde nasıl tanıtabileceğinizi düşünmeye başlayın (diğer web sitelerinde ve sosyal ağlarda). Kaliteli bir içeriğe sahip etkin bir blog sahibi olmak, web sitesi tanıtımıyla ilgili sorunların çoğunu çözebilir.

 

 

 

 

 

About Levent YURTSEVEN

Dijital Pazarlama Uzmanı Aynı zamanda Yurtseven Teknoloji Dijital pazarlama ve İnternet Reklam Ajansı kurucusudur.

Check Also

Yeni çağın ihtiyaçlarına uygun iş fikirleri

 Yeni meslek gruplarına ihtiyacımız var. Size, geleceğin mesleklerinden bazılarını sunuyorum. Online Kişisel Antrenör: “Evden çıkmadan fit …

2 comments

  1. Değerli görüşleriniz için teşekkür ediyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir